Burgemeester op bezoek

07-10-2024
Burgemeester Peter Heijkoop leest voor tijdens Kinderboekenweek

Burgemeester Peter Heijkoop leest voor tijdens Kinderboekenweek op OBS Lucas van Leyden

Afgelopen week bracht burgemeester Peter Heijkoop een bezoek aan de leerlingen van groepen 2 & 3 (Toekans en Apen) van OBS Lucas van Leyden, locatie Steeg. In het kader van de Kinderboekenweek las hij voor uit het boek Zepie, een verhaal over Zepie, die samen met zijn vader en hun kat Biotex boven hun wasserette woont.

Het bezoek was niet alleen een feestelijk moment, maar ook een kans om het belang van lezen te benadrukken. Lezen speelt een cruciale rol in de taalontwikkeling van kinderen, vergroot hun creativiteit en helpt hen de wereld beter te begrijpen.

Lekker Eigenwijs ontdekken Dit jaar staat de Kinderboekenweek in het teken van "Lekker Eigenwijs", waarin kinderen door boeken leren hoe belangrijk het is om jezelf te zijn en soms tegen de stroom in te gaan. Door te lezen ontdekken ze nieuwe werelden en leren ze omgaan met uitdagingen en het maken van eigen keuzes.

Intensieve samenwerking met bibliotheek Lucas van Leyden stimuleert het leesplezier actief en gaat vanaf komend jaar intensief samenwerken met de bibliotheek. Er komt een grote schoolbibliotheek, en een leesconsulent van de bibliotheek zal wekelijks op school aanwezig zijn om de leerlingen verder te inspireren met boeken.

Burgemeester Peter Heijkoop leest voor tijdens Kinderboekenweek
1, 2, 3 oktober...
Wat een feest!